Obdelava fotografij


Fotografiranje je postalo del nas, saj dnevno naredimo kar nekaj fotografij. Obiskali smo že Osnovni tečaj fotografije in nam zato termini globinska ostrina, točka ostrenja … niso več tuji. Manjka nam torej le še tista pika na i, da bi bile fotografije take kot jih vidimo na razstavah ali v revijah.

V Fotoučilnici smo pripravili Tečaj obdelave fotografij za vse, ki si želijo izvedeti nekaj “trikov”, da bodo njihove fotografije še lepše. Tečaj je namenjen tako začetnikom v fotografiji kot tudi nekoliko naprednješim fotografom. Tečaj poteka v majhni skupini, do največ treh tečajnikov s katerim delata dva mentorja. To pomeni, da je tečaj praktično individualni. Poleg osnov obdelave fotografij (obrezovanje, nastavitev beline, barve, histogrami) si ogledamo tudi dva programska paketa za obdelavo fotografij. Prvi je Adobe Lightroom s katerim je najlažje začeti in nato še nekoliko zahtevnejši Adobe Photoshop s katerim bomo svoje fotografije lahko tudi zmanipulirali. Velikokrat je potrebno na fotografiji izrezati ozadje, odstraniti nezaželen element na fotografiji ali “popraviti” kakšno gubo ali odsev na čelu portretiranca.

Obdelava_1

Tečaj je razdeljen na dva dela. V prvem delu, ki traja okvirno 60 minut vam razložimo, zakaj je obdelava fotografij pomembna in na kaj moramo paziti že ob fotografiranju. Nadaljujemo s tehnikami obdelave fotografij. Predstavimo vam tudi funkcije v programu Adobe Lightroom in Adobe Photoshop. V drugem delu, ki poteka kot delavnica (okvirno 2 x 6o minut), pa se boste tudi sami preizkusili v obdelavi. Vaše fotografije bomo najprej pokomentirali in nato jih boste sami s pomočjo mentorja tudi obdelali. Za udeležbo potrebujete svoj prenosnik in nameščeno programsko opremo. Za lažjo in hitrejšo obdelavo vam bomo razložili kako uporabljati grafično tablico v kombinaciji z miško.

Trajanje tečaja: 3 ure (termin po dogovoru)

Predavatelja: Milan Simčič in Anja Simčič

Mentorja: Milan Simčič in Anja Simčič

Cena tečaja: 100€

prijava