O nas


Fotoučilnica je fotografski in izobraževalni center za fotografe z različnimi predznanji. Naše tečaje obiskujejo tisti, ki se za nakup fotoaparata šele odločajo, novopečeni lastniki fotoaparatov, amaterji in tudi tisti, ki so v fotografskem svetu že dalj časa.

Tečaje organiziramo tudi za podjetja in skupine, ki si želijo izpopolniti le določeno tematiko. Naša posebnost je, da tečajniki lahko vsak tečaj, ki ga enkrat obiščejo ponovijo večkrat. To je naša garancija, da se boste res nekaj naučili. Večkrat se namreč izkaže, da po obisku tečaja zaradi pomanjkanja časa ne fotografiramo dovolj in znanje zbledi.

Za kupce Canon DSLR fotoaparatov pa preko podjetja Canon Adria nudimo tudi uvodno, začetno predavanje CANON EOS AKADEMIJA o funkcijah in lastnostih njihovih fotoaparatov.

Poleg izobraževanj izvajamo tudi vse ostale fotografske storitve. Fotografiramo različne predmete za potrebe promocije, ki jih podjetja uporabijo za svoje spletne strani in trgovine, razne brošure in podobno. Imamo ogromno referenc s fotografiranj različnih dogodkov, tiskovnih ali strokovnih konferenc za različne naročnike, tako velike kot tudi manjše.

Fotoučilnica združuje team profesionalnih fotografov, ki so s profesionalno fotografsko opremo (imamo Canon CPS Platinum status) kos še tako zahtevni nalogi. Canon CPS status pa nam omogoča, da se obrnemo tudi na našega partnerja Canon Adria d.o.o.

Milan Simčič
Fotograf, predavatelj in mentor
Milan se s fotografijo ukvarja že od osnovne šole, ko je v temnici razvijal filme in fotografije. Na svoji dolgoletni fotografski poti je sodeloval z nekaterimi priznanimi fotografi. Izobraževanje in nenehno izpopolnjevaje fotografskega znanja mu pomeni veliko. Knjige, revije, internet in pogovor s kolegi fotografi je zanj neizčrpen vir informacij. Pred leti je postavil in vodil Olympus akademijo, sedaj pa vodi Canon EOS Akademijo. Pri svojem delu uporablja Canon fotografsko opremo in ima najvišji Platinum CPS status. Svojega znanja ne skriva in ga je pripravljen deliti, zato je ustanovil Fotoučilnico, ki je uveljavljena blagovna znamka s področja fotografskega izobraževanja. Svoje znanje z veseljem deli naprej in pomaga vsem, ki imajo kakršnekoli fotografske težave.
Anja Simčič
fotografinja
Anja je dijakinja Srednje Medijske in Grafične šole v Ljubljani. Za seboj ima že dve samostojni fotografski razstavi. V Fotoučilnici skrbi za obdelavo fotografij, saj ima izreden občutek za kadriranje motivov. Pomaga pri izvedbi praktičnega dela tečaja, nepogrešljiva pa je tudi pri delu z otroci. Brez težav se znajde tudi s fotoaparatom v roki na različnih konferencah, dogodkih in TV studiu.