Fotografiranje z bliskavico


Bliskavica je za večino fotografov le dodaten vir svetlobe, ki ga uporabimo takrat, ko nimamo na voljo dovolj ambientalne svetlobe. Kmalu pa ugotovimo, da bliskavica ni ravno idealen vir svetlobe, s katerim bi bile naše fotografije izvrstne. Lahko se nam pojavijo nezaželene sence, rdeče oči in kaj tretjega. Tečaj je namenjen vsem, ki bi si želeli funkcije bliska vice spoznati nekoliko podrobneje. S tem tehničnim znanjem boste bliskavico uporabljali bolj kreativno in jih znali povezati tudi med seboj. Nemalokrat so tečajniki presenečeni nad rezultati, ko bliskavico prvič snamejo s fotoaparata in jo postavijo v prostor. Z več bliskavicami, pa je rezultat še boj presenetljiv.

Na delavnici »Kako fotografirati z bliskavico?« bomo razložili nekaj osnov in tehnik, ki jih bomo nato v praksi preizkusili in se naučili kako bliskavico izkoristiti in jo uporabiti čim bolj kreativno.

[br]

Speedlite-600

[br]

Preizkusili se bomo v avtomatskih (ETTL) in ročnih nastavitvah, jakosti bliskavice in ostalih nastavitvah (FEB, prva in zadnja zavesa, ZOOM). Naučili se bomo mehčati svetlobo in spoznali kaj pomeni, če bliskavice ne usmerimo neposredno v objekt, ki ga fotografiramo. Razložili bomo tudi sinhronizacijo med bliskavicami in fotoaparatom in nadzor nad več bliskavicami v prostoru.

[br]

Tecaj_bliskavice

[br]

Trajanje tečaja: 3 ure (začetek ob 17h)

Predavatelj: Milan Simčič

Cena tečaja: 80€

prijava

 [clearboth]

[br]