Obdelava fotografij


Fotografiranje je postalo del nas, saj dnevno naredimo kar nekaj fotografij. Obiskali smo že Osnovni tečaj fotografije in nam zato termini globinska ostrina, točka ostrenja … niso več tuji. Manjka nam torej le še tista pika na i, da bi bile fotografije take kot jih vidimo na razstavah ali v revijah.

V Fotoučilnici smo pripravili Tečaj obdelave fotografij za vse, ki si želijo izvedeti nekaj “trikov”, da bodo njihove fotografije še lepše. Tečaj je namenjen tako začetnikom v fotografiji kot tudi nekoliko zahtevnejšim fotografom. Poleg osnov obdelave fotografij (obrezovanje, nastavitev beline, barve, histogrami) si ogledamo tudi tri programske pakete za obdelavo fotografij. Najosnovnejši paket je brezplačni Picasa 3. Nekoliko zahtevnejši uporabniki bodo segli po Adobe Lightroom in tisti najzahtevnejši po Adobe Photoshop. Omenili bomo tudi program Portrait Professional, ki ga nekateri uporabljajo za obdelavo portretnih fotografij. V štirih urah (4 x 60 minut) se boste naučili osnovnih in naprednejših tehnik obdelave digitalnih fotografij. Poudarek je predvsem na obdelavi fotografij, ki jih tečajniki prinesejo s seboj.


Obdelava_1


Tečaj je razdeljen na dva dela. V prvem delu, ki traja okvirno 60 minut vam razložimo,zakaj je obdelava fotografij pomembna, nato nadaljujemo s tehniko obdelave fotografij. V drugem delu, ki poteka kot delavnica (okvirno 3 x 6o minut), pa se boste tudi sami preizkusili v obdelavi. Vaše fotografije bomo najprej pokomentirali in nato jih boste sami s pomočjo mentorja tudi obdelali. Za udeležbo potrebujete svoj prenosnik in nameščeno programsko opremo.


Trajanje tečaja: 4 ure (17h – 21h)

Predavatelja: Milan Simčič in Anja Simčič

Mentorja: Milan Simčič in Anja Simčič

Cena tečaja: 80€

prijava